Černý čaj, který se vám neomrzí

Černý čaj je jedním z druhů čajů, který má v našich zemích hluboké kořeny (dokonce hlubší než původní čaj zelený). Je tomu tak, protože cesty s Číny do Evropy trvaly i roky, což zelenému čaji vůbec nesvědčilo- ztrácel svou vynikající chuť a aroma.
Byl proto vynalezen postup, který čaj „zakonzervoval“ i za cenu ztráty některých tělu prospěšných látek, takzvaná fermentace.

Znáte černý čaj

V nabídce našeho e-shopu naleznete jak zelený, tak bílý, bylinný i černý čaj. Ve většině případů si můžete vybrat mezi čaji aromatizovanými a čistými.

Proces fermentace

Fermentace (neboli česky zvané kvašení) je proces, během kterého dochází z chemického hlediska k rozkladům mnoha látek. K těmto rozkladným pochodům však dochází jen za účasti bakterií a jejich enzymů. Důležitou podmínkou toho všeho je nepřítomnost vzduchu.
Pokud ovšem mluvíme o procesu, během kterého vzniká černý čaj, nejde ve své podstatě o fermentaci jako takové, protože při tomto je vzduch přítomen.

Nezařazené